ПОКЛОНИ ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У ОПШТИНИ РУМА

Филип Мишић, дечак рођен 1. јануара, у 12:15 часова, најмлађи је нови становник нашег града и општине у 2019. години, али и читавог Срема, пошто је мали Фића прва беба која је рођена ове године у митровачком породилишту.

Председник Општине Рума Слађан Манчић посетио је данас, у друштву Војислава Миоковића, шефа Кабинета председника Општине и Светислава Дамјанчука, шефа Одељења за друштвене делатности, прворођену бебу и у име локалне самоуправе родитељима, мајци Мирјани и оцу Дејану, уручио пригодне поклоне за новорођенче.

Општина Рума је традиционално прворођену бебу даривала са 50.000 динара, а мали Филип је на поклон добио и колица за бебе. Новогодишњим пакетићем Општина Рума обрадовала је и Филипову сестру Лену(4).

Председник Општине Рума Слађан Манчић честитао је пресрећним родитељима рођење детета и пожелео им пуно здравља, породичне среће и успеха.

„Најбољи могући поклон за Нову годину, Божић, српску Нову годину ова породица је добила већ првог дана 2019. године. Нека Филип и Лена и сва деца одрастају у здрављу, слози, весељу и благостању, а Мишићима смо наравно пожелели да ускоро поново прошире породицу. Наша политика и јесте да деце буде што више и трудимо да обезбедимо боље услове, већи стандард за грађане. Драго ми је што су и мајка и отац су запослени, што раде у стабилним фирмама „Албону“ и „Митасу“, имају свој дом, о деци има ко да брине, вртић је бесплатан, дакле имају све услове да не остану на само двоје деце. Морам рећи и да је у 2018. години Рума у многим стварима била прва, а мало пре сам се нашалио са родитељима да нам је мали Филип помогао да и у 2019. години, у Срему, Рума буде корак испред свих“, уз осмех је констатовао председник Манчић.

Поносни родитељи су се захвалили Општини Рума и председнику Манчићу на лепом гесту и поклонима. „Код нас у породици у последње време углавном се рађају девојчице, тако да је Филип стигао у прави час. Најмлађи члан породице мезимац је свих нас, а посебно своје старије сестре“, рекао је тата Дејан и напоменуо да је Филип на рођењу имао 3.870 кг и 56 цм дужине.

„Осећам се и лепо, али и мало небично. Већ на рођењу Филип је добио велику пажњу, иако ми сами нисмо ни размишљали о томе да ли ће он бити прва беба рођена у 2019. години. Нама је било важно само да све прође како треба, као и што нам је сада главно да нам деца расту здрава и срећна“, казала је мама Мирјана.

Општина Рума води активну пронаталитетну политику, поред отварања великог броја фабрика у којима млади људи могу наћи запослење и финансијску стабилност за формирање брачних заједница и породице, већ годинама у Руми се исплаћују и новчане помоћи незапосленим породиљама, трећу годину заредом финансира се вантелесна оплодња, а од прошле године вртић је бесплатан за сву децу. Такође, за свако прворођено дете Општина Рума издваја 30.000 динара.

Извор: Општина Рума