ПОКРАЈИНА УЛОЖИЛА У ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗА ОПРЕМАЊЕ ХЛАДЊАЧА 100 МИЛИОНА ДИНАРА

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић је данас у Бачкој Паланци уручио 68 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства, у оквиру конкурса намењеног за суфинансирање инвестиција намењених опремању хладњача регистрованих пољопривредних произвођача на територији АП Војводине, у 2018.години.

Др Радојевић је навео да укупна вредност инвестиције износи близу 224 милиона динара, у којој је учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду 100 милиона динара.

„Реч је о изузетно значајној аграрној мери, којом подржавамо интензивну пољопривредну производњу. Намера је да на овај начин допринесемо техничко- технолошком побољшању пословања у области интензивне производње, како би произвођачи били ефикаснији и конкурентнији на домаћем, али и међународном тржишту“, рекао је Радојевић.

Ресорни секретар је навео да је циљ конкурса био да подржи инвестицију, која подразумева опремање хладњача мањег капацитета за сакупљање и складиштење воћа и поврћа, и њихову припрему за тржиште, набавку опреме-линија за чишћење и прање производа, бербу, сортирање и калибрирање производа, те паковање и обележавање и бокс палета за транспорт и складиштење производа.

Др Радојевић је приликом уручивања ових уговора корисницима, на платоу, испред хладњаче бачкопаланачког MZMS Tradе, прошлогодишњег корисника бесповратних средстава који је успешно реализовао инвестицију, изнео да је највећи број уговора потписан са корисницима општина Инђија и Бачка Паланка.

Извор: ПС за пољопривреду, водопривреду и шумарство