ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ДОДЕЛИЛА 182 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕГРЕСИРАЊЕ ТРОШКОВА ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се, данас, на свечаности поводом потписивања уговора са представницима 44 локалне самоуправе са територије АП Војводине, које су, путем конкурса, оствариле право на средства за регресирање превоза ученика средњих школа, у вредности од 182 милиона динара.

Председник Мировић изјавио је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се њим, како је навео, шаље порука подршке ученицима који су одабрали школовање изван места у којима живе.

„Показали смо способност да инвестирамо у образовање, те да у односу на јачање наших финансијских капацитета за то издавајамо све више средстава и то ће остати један од приоритета Покрајинске владе“, рекао је председник Мировић.

Подсетио је, да је Покрајинска влада, за непуне две године издвојила значајна средства за реконструкцију предшколских установа, основних и средњих школа у Војводини, те да је за ту намену издвојила готово 668 милиона динара.

„Просечно говорећи, у скоро свакој школској установи у АП Војводини имали смо одређена улагања“, казао је председник Мировић.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице, Михаљ Њилаш, рекао је да је овај конкурс само један у низу показатеља континуиране и плодоносне сарадње између локалних самоуправа и покрајинских власти.