ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА УЛОЖИЛА ОКО 300 МИЛИОНА ДИНАРА У ОПШТИНУ ТЕМЕРИН

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, обишао је данас, заједно са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем, радове на изградњи канализационе мреже у четири улице у Бачком Јарку. Радове у вредности од око 24 милиона динара без ПДВ, суфинансирају Покрајинска влада и општина Темерин.

Према речима потпредседника Милићевића, реч је о значајном пројекту за место Бачки Јарак, јер ће по завршетку радова, осим стамбених објеката, бити омогућено прикључење на канализациону мрежу важних објеката као што су школа, вртић и амбуланта.

Он је навео да су радови на комуналној инфраструктури у Бачком Јарку, наставак заједничких пројеката Покрајинске владе и општине Темерин.

„Покрајинска влада је у протекле две и по године у општину Темерин уложила око 300 милиона динара“, казао је потпредседник Милићевић и навео да је међу важним инвестицијама које су финансиране из покрајинског буџета реконструкција предшколске установе у Темерину, која је коштала 32 милиона динара. Такође, у најскорије време требало би да почне и изградња сервисне саобраћајнице у Бачком Јарку, која ће повезати пословну зону у Бачком Јарку са државним путем II реда, а вредност те инвестиције је око 75 милиона динара.

Милићевић је још навео да су улагања у општину Темерин пример, да када се приступи решавању проблема грађана са сва три нивоа власти – републичког, покрајинског и општинског – резултати не изостају.

Председник општине Темерин Ђуро Жига је најавио да очекује да следеће године почне изградња пречистача фекалне канализације у Темерину, чија је вредност око 420 милиона динара, инвестиције која је договорена на последњој заједничкој седници Владе Србије и Покрајинске владе.

„Реализација тог важног пројекта обезбедиће активнију динамику у наставку градње канализационе мреже у општини Темерин“, казао је Жига.