ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У КИКИНДИ ОКУПИО 170 ИЗЛАГАЧА

Први Пољопривредни сајам у Кикинди окупио је 170 излагача из Кикинде, околине, овог дела Војводине, али и госте из Словеније. У присуству градоначелника Кикинде, Павла Маркова, ресорног покрајинског секретара, Вука Радојевића и начелника Севернобанатског округа, Николе Лукача, велику дводневну аграрну приредну отворио је Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства:

-Трудим се да на северу Баната обиђем свако село и да пољопривреднике упознам с оним што ради ово министарство, али и неки други државни органи. Током 2018. из буџета Републике Србије, директно је за пољопривреднике Кикинде отишло више од три милиона евра. Одајем Кикинђанима признање што су скупили храбрости да организују овакав сајам. Подржаћемо организацију и наредног сајма, а у нади да ће Кикинда и север Баната и по томе бити препознатљиви – поручио је Недимовић.

Покрајински секретар за пољопривреду, Вук Радојевић, честитао је Граду Кикинди на, како је рекао, велелепној аграрној манифестацији:

-Сваки почетак је тежак, али верујем да је ово право опредељење за промовисање традиционалних вредности Кикинде и овог дела Баната. Покрајински секретаријат за пољопривреду финансијски је помогао одржавање овог сајма- подвукао је Радојевић и додао да је ово јединствена прилика да се пољопривредници остваре неке нове контакте у интересу њиховог пословања.

Гаранцијски фонд АП Војводине је и овом приликом, упознао пољопривреднике и излагаче са актуелним конкурсима и могућностима за започињање и проширење производње за повртаре, воћаре, винаре, сточаре, занатлије и др.