PONOVO SE IGRA RUKOMET, A GDE DRUGO NEGO U CRVENKI – ŠKOLI RUKOMETA!

Nakon gotovo dva meseca pauze, rukometaši Crvenke vratili su se u trenažni proces. Zbog pandemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja prekinuta je rukometna sezona, nakon što su odigrana samo tri kola prolećnog dela prvenstva, navodi nasemesto.

Nakon ukidanja vanrednog stanja usledila je odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije o poništavanju takmičenja. Upravni odbor Rukometnog saveza je doneo odluku da se proširi Super A liga, a da se to proširenje odradi kroz baraž u kojem bi učestvovali zainteresovani članovi Super B liga.

Rukometni klub Crvenka zainteresovan je za učešće u baražu i to je razlog zbog kog treniraju. Prema rečima trenera rukometaša Crvenke, Vladimira Zejaka njegovi izabranici su već treću nedelju na okupu. Kada su krenuli sa pripremama, videlo se da su neki od momaka trenirali i tokom vanrednog stanja u kućnim uslovima i došli su spremni, dok je bilo i momaka koji su došli dosta zapušteni. Do početka baraža ima dovoljno vremena da se nadoknadi ono što je zbog vanrednog stanja i nemogućnosti okupljanja propušteno.

Kada je reč o baražu, u Rukometnom klubu Crvenka su se nadali da će Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneti odluku o proširenju Super A lige. Pre nego što je donesena odluka o proširenju lige, rukometaši ovog kluba počeli su pripreme, kako bi što spremnije dočekali utakmice baraža, s obzirom da su i u poništenoj sezoni gajili najviše ambicije, a to je plasman u Super A ligu.

Ono što predstavlja nepoznanicu jeste činjenica da se još uvek ne znaju učesnici baraža. Naime, prijave za učešće u baražu su od 29. maja do 6. juna, nakon čega će se znati i broj učesnika i datum odigravanja utakmica.

Izvor: nasemesto