ПОСТАВЉЕН САВРЕМЕН ЗАЛИВНИ СИСТЕМ НА СТАДИОНУ У ПУТИНЦИМА

На стадиону фудбалског клуба „ПСК“ у Путинцима у току су радови на постављању система за наводњавање, чиме ће дугогодишњи проблем заливања терена бити, напокон, решен.

Радове у износу од 750.000 динара финансира Општина Рума, а на терен је постављено 48 прскалица, по шест у осам редова, каже Бранко Мандић, председник Савета МЗ Путинци.

„Заливни систем је савремен, са сензорима, сутра ће бити постављена електроника и овом инвестицијом решићемо највећи проблем, а то је одржавање травнатог тепиха на нашем стадиону. До сада смо се довијали на разне начине, вукли црева за заливање, и наравно, то није најефикасније решење. Са овим системом за заливање, уређеним трибинама и свлачионицама, рефлекторима, нудимо више него квалитетне услове за све оне који долазе на овај стадион, било да је реч о играчима или публици“, сматра Мандић и напомиње да би у наредној години требало реновирати стари део зграде на стадиону, који је израђен пре скоро четири деценије. Мандић наглашава да је на тендеру добијена одлична цена, с обзиром да су поједини извођачи радова проценили да се тај посао не може урадити без 1,2 или 1,5 милиона динара.

Улагање на стадиону у Путинцима, само је једно у низу улагања у спортску инфраструктуру, које у овој години финансира Општина Рума, напоменуо је Александар Бундало, члан Општинског већа задужен за спорт.

„Сведоци смо да је на територији Општине Рума у пуном јеку реконструкција спортске инфраструктуре, како у градском насељу тако и у сеоским месним заједницама. Лоше наводњавање је годинама мучило овај клуб, сада ће тај проблем бити решен уз помоћ Општине Рума. Фудбалски терен ће коначно добити пун сјај. Све ово око самог терена јасно показује да се људи у Путинцима домаћински односе према свом клубу и Општина Рума ће сигурно подржати и наредне акције „ПСК-а““, изјавио је Бундало и напоменуо да је изградња трибина на стадиону на коме игра „Први мај“ почела, те да ће локална самоуправа финансирати радове и на објекту ФК „Фрушка гора“ и на фудбалском терену у Хртковцима, те да ће тендери за изградњу рефлектора у Вогњу, Никинцима и Добринцима бити поново расписани.

Подсетимо, Општина Рума је у овој години обезбедила 15 милиона динара за улагање у спортску инфраструктуру.

Путиначки спортски клуб постоји од 1924. године. Највећи успех клуба био је новосадска зона у старој Југославији, а тренутно се клуб такмичи у „Сремској лиги“. У оквиру школе фудбала у Путинцима тренира око двадесетак малишана, ПСК има и петнаестак омладинаца, а за први тим игра 25 првотимаца.

Извор: Општина Рума