ПОВРЋЕМ ДО ЗАРАДЕ

Село Глогоњ познато је по вредним повртарима који се претежно баве производњом младог лука, кромпира, кукуруза шећерца, купуса, карфиола, броколија и прокеља. Овог пролећа поред кромпира и лука почели су да производе ротквице, шпанат. Наши домаћини такође сеју боранију чија производња је компликована и захтевна али је веома исплатива јер се килограм тог поврћа на велико може продати за један евро.

Велибор Петковски повртар из Глогоња каже да се производњом бораније бави већ двадесет година и да најбоље на тржишту пролази наша домаћа боранија, путерица за коју потрошачи кажу да је одличног квалитета.

Из удружење повртара Глогоњ напомињу да је сетва повртарских култура каснила због неповољних временских услова чак месец дана и да ће сво поврће доћи у исто време што ће свакако утицати на цену.

Извор: РТВ