PRAZNIK FUDBALA U BAČKOM PETROVCU

Fudbalski klub Mladost iz Bačkog Petrovca ubedljivo je savladao ekipu Mladosti iz Turije rezultatom 4:0. Ova utakmica igrana je u okviru 29. kola Vojvođanske lige Sever, a ovom pobedom domaća ekipa je napredovala za jednu poziciju na tabeli i sada zauzima drugo mesto.

foto : Medija Portal

Domaći tim je od samog početka utakmice preuzeo dominaciju. Tečna igra i konstantni napadi plavo-belih obeležili su prvo poluvreme. Odličnu igru krunisao je kapiten Mladosti iz Bačkog Petrovca Jan Pavlis, koji je u 21. minutu meča postigao gol fantastičnim udarcem sa distance. Gosti su pokušali da izjednače, međutim nisu uspeli ozbiljnije da priprete golmanu domaće ekipe, te se na poluvreme otišlo rezultatom 1:0.

foto : Medija Portal

Drugi deo igre bio je još uspešniji za plavo-bele, budući da su imali nekoliko ozbiljnijih prilika, među kojima su se istakle dve pogođene prečke. Odlična dodavanja i požrtvovanost svih igrača, a naročito kapitena Jana Pavlisa, omogućila su uvećavanje prednosti. Drugi gol na meču je u 75. minutu postigao Nenad Kobilarov. Već nakon četiri minuta, domaći su uspeli da utrostruče prednost, odličnim prodorom Strahinje Ilića. Konačan rezultat postavio je Nenad Dragin, postigavši gol u 89. minutu utakmice, za veliko slavlje ekipe iz Bačkog Petrovca.

foto : Medija Portal

Publika koja je došla u velikom broju je zaista imala prliku da gleda odličnu utakmicu, a bitno je istaći da su obe ekipe pokazale fer plej i korektnu igru. Titula igrača utakmice, definitivno bi trebalo da pripadne kapitenu Mladosti iz Bačkog Petrovca Janu Pavlisu. On je nakon utakmice izjavio da je izuzetno zadovoljan prikazanom igrom, budući da je ovo bila poslednja prvenstvena utakmica na domaćem terenu.

foto : Medija Portal

„Zadovoljan sam našom igrom, kao i publika koja je danas došla u velikom broju. Vreme je bilo izuzetno teško, ali se na kraju videlo da smo fizički pripremljenija ekipa i to je prevagnulo. Prvo poluvreme je bilo teško. Nadigravali smo se sa gostujućom ekipom, ali je u nastavku naša snaga došla do izražaja“, rekao je Jan Pavlis.

foto : Medija Portal

Bački Petrovac će sledeću utakmicu igrati protiv ekipe Zadrugara iz Srpskog Miletića. To će biti i poslednja utakmica ovogodišnjeg prvenstva. Na čelu tabele se nalazi Srbobran, koji ima 14 bodova više u odnosu na drugoplasiranu ekipu Mladosti.