ПРЕДСЕДНИЧЕ, НЕ УЗИМАЈТЕ МЛАДЕ КАО АЛИБИ ЗА ИЗДАЈУ

Прошло је 10 година од нелегалног проглашења независности Косова. Може проћи још 110 али национални интереси Србије ће бити исти. А од Вас зависи колико ће се Србија у овом периоду удаљити од заштите својих националних интереса.

Рекосте, председниче, да хоћете да решите питање Косова да не бисте потомцима и младим генерацијама остављали „тај терет“. Ево, у име младих Вас молим да нас не користите као параван за своју неспособност или за кораке које сте принуђени да предузмете. Оставите нам тај „терет“, а ја гарантујем да ћемо ми бити довољно јаки да га понесемо на прави начин.

Јер млади људи које ја знам сваки дан воде своје мале борбе за ову земљу. Уче и раде да би платили то школовање, свирају гусле у студентским собама да се не заборави оно што су „од куће донели“, обилазе Косово и Метохију и носе хуманитарну помоћ, граде и храбре једни друге. И што је најбитније -мисле својом главом, а не Вашим медијима.

Ракић се у својим песмама жалио да су њиховој генерацији говорили да су „недостојни историје наше“ и да им се „душе опасности плаше“. Изгледа да и Ви нас потцењујете, али историја ће оценити ко је био „недостојан“ те исте историје. Ја мислим да ће то бити Ваша, а не моја генерација.

 

autorka: Јелена Вујановић

Докторант на Факултету политичких наука

Омладина Српског покрета Двери

Извор: Српски покрет Двери