ПРЕДСЕДНИЧЕ, НЕ УЗИМАЈТЕ МЛАДЕ КАО АЛИБИ ЗА ИЗДАЈУ

ПРЕДСЕДНИЧЕ, НЕ УЗИМАЈТЕ МЛАДЕ КАО АЛИБИ ЗА ИЗДАЈУ

Прошло је 10 година од нелегалног проглашења независности Косова. Може проћи још 110 али национални интереси Србије ће бити исти. А од Вас зависи колико ће се Србија у овом периоду удаљити од заштите својих националних интереса.

Рекосте, председниче, да хоћете да решите питање Косова да не бисте потомцима и младим генерацијама остављали „тај терет“. Ево, у име младих Вас молим да нас не користите као параван за своју неспособност или за кораке које сте принуђени да предузмете. Оставите нам тај „терет“, а ја гарантујем да ћемо ми бити довољно јаки да га понесемо на прави начин.

Јер млади људи које ја знам сваки дан воде своје мале борбе за ову земљу. Уче и раде да би платили то школовање, свирају гусле у студентским собама да се не заборави оно што су „од куће донели“, обилазе Косово и Метохију и носе хуманитарну помоћ, граде и храбре једни друге. И што је најбитније -мисле својом главом, а не Вашим медијима.

Ракић се у својим песмама жалио да су њиховој генерацији говорили да су „недостојни историје наше“ и да им се „душе опасности плаше“. Изгледа да и Ви нас потцењујете, али историја ће оценити ко је био „недостојан“ те исте историје. Ја мислим да ће то бити Ваша, а не моја генерација.

 

autorka: Јелена Вујановић

Докторант на Факултету политичких наука

Омладина Српског покрета Двери

Извор: Српски покрет Двери

Author Image
Lala
%d bloggers like this: