PRVOMAJSKI UGOĐAJ NA PALIĆU

U mnogome će zavisiti od vremena, kao i uvek.

Na pres konferenciji krajem, prošle nedelje, Prvomajski uranak predstavili su Sanja Prijić, rukovodilac sektora za turizam preduzeća „Park Palić“, Robert Santo, izvršilac za turizam, a Ognjen Vučković, organizator Festivala zanatskog piva „Palićka neman“ je predstavio sve popularniju manifestaciju, festival craft piva, što u prevodu znači festival kvalitetnog piva, navodi subotica.info. Ovog puta nema učesnika iz našeg grada, još nisu uspeli da se spreme, a od poznatijih učesnika proizvođača iz okruženja, dolazi nam sada već priznati proizvođač, Ravangrad iz Sombora.

Sanja Prijić reče: – Akcenat nam je na velikom vašaru koji se rasprostire obalom jezera od Jahting kluba do Muškog štranda, sa standardnom ponudom hrane i pića, starim zanatima i suvenirima. Ono što je interesantno je veliki luna park koji će se nalaziti na velikom parkingu kod Muškog štranda. Za 1.Maj to je uvek najveći luna park u Srbiji. Posle uspeha prvog festivala zanatskog piva „Palićka neman“ odlučili smo ga organizovati i sada, a o tome će vam reći organizator Ognjen Vučković.

Za decu su pripremljeni programi od 16.00 do 19.00 na Velikoj terasi, otvorena terase, sa zanimljivim radionicama. Takođe je tu tradicionalni Trimbi koji kreće iz grada u 08.00 ispred Jadrana i cilj je Muški štrand.

Standardno, zatvaraju se ulice: Splitska aleja, Jožefa Hegediša i Olge Penavin. Korišćenje velikog parkinga iza hotela Prezident će stajati – 200 din/dan.

Detalj, Sanja uživohttps://www.instagram.com/subotica.info/

A Ognjen Vučković o festivalu zanatskog piva, koji ovde na „severu“ dobija sve veći zamah, kaže: – Ovog puta će biti prezentovano šest proizvođača zanatskog piva, od lokalnih na žalost neće biti ni jedan jer nisu još dovoljno spremni, ali će zato biti somborski Ravangrad, i par manjih eminentnih pivara iz Srbije. Program počinje od 11.00  i potrajat će…

Izvor: subotica.info