РЕГИСТРОВАЊЕ МАЛИХ ПРОИЗВОЂАЧА ХРАНЕ ЖИВОТИЊСКОГ ПОРЕКЛА НА ЈЕДНОСТАВАН НАЧИН

РЕГИСТРОВАЊЕ МАЛИХ ПРОИЗВОЂАЧА ХРАНЕ ЖИВОТИЊСКОГ ПОРЕКЛА НА ЈЕДНОСТАВАН НАЧИН

У просторијама Пољопривредне стручне службе у Сомбору у петак 05.04. одржана је презентација намењена малим произвођачима хране животињског порекла у и око заштићених подручја.

Заинтересовани произвођачи имали су прилику да се упознају са Правилником о малим количинама примарних производа које служе за снабдевање потрошача, подручју за обављање тих делатности, као и одступањима која се односе на мале субјекте у пословању храном животињског порекла који је донела Управа за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, повољностима које он пружа, условима регистрације и самим поступком регистрације.

Презентацију су одржали представници WWF – Светска организација за заштиту природе, Горан Секулић и Милош Вукелић, који је и аутор „Приручника за регистрацију малих произвођача хране животињског порекла“.

Циљ Правилника је да се олакша пословање произвођачима са малим капацитетима, пре свега домаћинствима која производе млеко и млечне прерађевине, месо, јаја, дивљач, рибу и другу храну животињског порекла, да на једноставан начин и без великих улагања и текућих трошкова уђу у легалне токове и на законит начин продају своје производе на тржишту.

Заинтересовани мали произвођачи могу да се упознају са овим Правилником на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Извор: Град Сомбор

Author Image
Anna Horvátová
%d bloggers like this: