РЕКОНСТРУКЦИЈА АМБУЛАНТЕ У ПУТИНЦИМА

Након више од четири деценије на згради сеоске амбуланте у Путинцима изводе се радови на комплетној реконструкцији овог, за мештане Путинаца, важног објекта примарне здравствене заштите.

Радове су данас обишли председник Општине Рума Слађан Манчић и директорка Дома здравља „Рума“ др Јелена Стојанац Мрачевић.

Председник Манчић је казао да је локална самоуправа издвојила пет милиона динара за уређење и реконструкцију сеоских амбуланти које функционишу у саставу Дома здравља „Рума“, те да су радовима обухваћене сеоске амбуланте у Путинцима и Никинцима.

„У току је тотална реконструкција објекта у Путинцима. Замењена је спољна столарија, урађен кров, постављени нови олуци, ради се изолација и фасада зграде. Такође се асфалтира и приступница, тј. облизани пут око амбуланте. Очекује нас и замена унутрашње столарије и кречење свих просторија. Мештанима ће ова реконструкција омогућити да се лече у пристојнијим условима и ово је само један од пројеката којим желимо да унапредимо услове живота на селу „, изјавио је Манчић и додао да се радови финансирају из општинског буџета, те да је тендер обухватио и унутрашње сређивање амбуланте у Никинцима, што је већ урађено.

Директорица Дома здравља „Рума“ др Јелена Стојанац Мрачевић се захвалила председнику Манчићу што је препознао потребу Дома здравља за санацијом амбуланте у Путинцима.

„Све амбуланте су у лошем стању. Надам се да ћемо следеће године санирати још неке амбуланте. Сигурна сам да су мештани Путинаца задовољни због ових радова и да је примарна здравствена заштита у овом месту подигнута на виши ниво“, казала је директорка Стојанац Мрачевић.

Члан Савета МЗ Путинци Драган Вуковац каже да од 1976. године није било значајних радова на објекту сеоске амбуланте.

„Захваљујем се испред Месне заједнице Путинци председнику и општини који су помогли да решимо још један проблем у селу. Ова инвестиција ће јако добро доћи мештанима села Путинци, већ се људи распитују шта се ради и на овоме су јако захвални. Када буду дошли да се лече овде имаће максималне услове и здравствену заштиту“, рекао је Вуковац и констатовао да је отварањем вртића у Путинцима, улагањем у путну инфраструктуру, а сада и санацијом овог објекта румска локална самоуправа уложила много у побољшање услова живота у овом селу.

Извор: Општина Рума