РЕСОРНО МИНИСТАРСТВО ОПРЕДЕЛИЛО КИКИНДСКОМ ЦСУ ВИШЕ ОД 10 МИЛИОНА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја определило је кикиндском Центру за стручно усавршавање нешто више од 10,3 милиона динара за санацију поткровља и терасе . Дејан Карановић, директор ове установе, прецизирао је да ће се одобрена средства утрошити за даљу модернизацију објекта и повећање смештајних капацитета:

-У оквиру Програма расподеле инвестиционих средстава за 2021. годину, добили смо 10 милиона и 350 хиљада динара. У намери смо да поткровље адаптирано у собе за смештај осам особа. На овај начин, повећамо наше смештајне капацитете. У намери смо и да терасу претворимо у клуб салу. Користиће нам за семинаре, радионице и сличне активности. Очекујемо да се ови инвестициони радови окончају до краја године- рекао је Карановић и подсетио да је Центар за стручно усавршавање основан октобра 2010 године:

-Огромним трудом и радом, у претходном периоду, заслужили смо значајно место на мапи српског образовног сустема. Велику захвалност дугујем Светиславу Вукмирици, помоћнику градоначелника. Захваљујући његовим сугестијама приликом аплицирања, као што видите, резултат није изостао. Он нам је помогао у овим активностима- признао је Карановић. Чланица ГВ за културу и образовање, Милена Живков, указала је да локална самоправа подржава рад ЦСУ од почетка оснивања и рада:

-Изузетно ми је драго што је њихов рад препознало и подржало ресорно министарство. Сигурно је да ће након ових улагања додатно побољшати услове рада, али и да ће располагати већим смештајним капацитетима. На нашу подршку могу да рачунају и у наредном периоду. Неки наредни покрајински и републички конкурси, прилика су да обезбеде додатна средства- констатовала је она.

Извор: Град Кикинда