SABOROM NARODNE TRADICIJE ZAVRŠENO KULTURNO LETO ZMAJEVO

U Zmajevu je od 26. do 30. juna nizom zabavnih, sportskih i kulturnih aktivnosti održana manifestacija Kulturno leto Zmajevo, navodi nasemesto.

Zmajevčani i mnogobrojni gosti imali su priliku da tokom petodnevne manifestacije učestvuju u kvizu znanja, kuvaju kotlić, uživaju u književoj večeri, a za najmlađe su priređene i Zmajevačke dečje igre. Centralni događaj bio je koncert Tropiko benda na kojem je skupljeno 234.000 dinara za lečenje Danijele Babić.

Poslednji dan manifestcije obeležio je Sabor narodne tradicije na kojem su nastupili KUD “Sava Vukosavljev” iz Zmajeva, KUD “Zavičajno vrelo” iz Kucure i pevačka grupa Kulturno-umetničkog društva “Mladen Stojanović” iz Bačkog Jarka. U toku koncerta organizovana je prodaja slika, a prihod je doniran Danijeli Babić.

“Ovogodišnje Kulturno leto Zmajevo je odlično proteklo. Nekoliko stotina građana uživalo je u programu i to nam je podstrek da sledeće godine manifestacija bude još kvalitetnija i sadržajnija”, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Zmajevo Nemanja Zavišić.

Izvor: nasemesto