SARADNJA JEDRILIČARSKOG KLUBA PALIĆ I JK VAL IZ ŠIBENIKA

Dana 18.12.2021.godine u prostorijama Jedriličarskog kluba „Palić“ uspostavljena je saradnja između Jedriličarskog Kluba Palić i Jedriličarskog kluba „Val“ iz Šibenika, navodi subotica.info.

Šibenik su predstavljali gospodin Marin Paić, predsednik Jedriličarskog kluba „Val“ Šibenik zajedno s gospodinom Dinom Karađole, direktorom Turističke zajednice grada Šibenika i gospodinom Zoranom Cvitanom.

Goste iz Šibenika su primili predsednik Jedriličarskog kluba „Palić“, Davor Andrašić i takmičari Kluba Dejan Halužan i Tihomir Zakić.

Uz podršku Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, delegacija iz Šibenika je klubu sa Palića uručila u znak prijateljstva donaciju od četiri jedara za klasu Optimist.

Donirana jedra namenjena su za takmičenja i treniranje mladih jedriličara u klasi Optimist. Optimist je globalno popularna jedrilica namenjena deci, koja se koristi za trening i takmičenje početnika u jedrenju, u uzrastu 7-15 godina.

Ovaj susret početak je prijateljstva i saradnje ova dva kluba.

Jedriličarski klub „Val“ iz Šibenika osnovan je još davne 1928. godine. U bogatoj klupskoj istoriji ostvareni su brojni sportski uspesi i što je još važnije, tokom gotovo 100 godina postojanja kluba generacije Šibenčana okupljaju se u klubu, i uz jedra i more prenose klupski duh i ljubav prema jedriličarskom sportu.

Za klub sa Palića, pored slične mnogogodišnje istorije i mnogobrojnih sportskih uspeha, navedena saradnja je od izuzetnog značaja i ujedno prilika za dodatno unapređenje rada.

(foto i info: JK Palić)

Izvor: subotica.info