СОМБОР СЕ ДЕСЕТИ ПУТ УКЉУЧИО У МАНИФЕСТАЦИЈУ „ДАН ИЗАЗОВА“

“Дан изазова” одржава се сваке године последње среде месеца маја, а ове године то је 29. мај. Ова манифестација је најмасовнија, традиционална међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира TAFISA – Међународна асоцијација спорта за све. Циљ је да се што већи број грађана укључи у рекреативне активности са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву.

Сомбор се укључио са низом активности у којима учествују предшколска установа, основне школе, средње школе, спортски клубови, организације и предузећа у координацији Спортског савеза града Сомбора.

Као и претходних година, и ове су учешће у манифестацији „Дан изазова“ узели и запослени у Градској управи Града Сомбора уз стручно вођство фитнес инструктора, а прикључили су им се и ученици седмог разреда из Смедеревске Паланке.

 “Дан изазова” је истовремено и дан позитивне атмосфере. Суштина програма је међусобно надметање два жребом изабрана града/општине из исте категорије, који ће коришћењем најразноврснијих спортско – рекреативних садржаја, бити успешнији у иницирању и покретању већег броја грађана на вежбање и активност. Ове године учешће је узело 83 града/општине у Републици  Србији, а противник Сомбору је Мајданпек. Минимални задатак у оквиру ове манифестације је да се сваки грађанин бави одређеним спортско – рекреативним садржајем у трајању од најмање 15 минута непрекидно, под мотом „Вратите своје улице… Вратите своју будућност!“

Извор: Град Сомбор