СПЕЦИФИЧНА ПРОСЛАВА ДАНА ЕКОНОМСКО ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ

Обележавања Дана Економско трговинске школе, већ по традицији, има и гастономски део. Овога пута, на менију се нашао војнички пасуљ који су припремили ученици Економско трговинске школе и њихови вршњаци из бањалучке Средње угоститељско трговинско туристичке школе. У првом плану било је дружење и успостављање нових пријатељских веза:

– Уз квиз знања и спортска надметања, овај гастрономски сегмент прославе Дана наше школе већ је постао препознатљив. Пре дегустације пасуља, уручили смо традиционалне повеље. Поред нашег суграђанина и пилота Нике Адамова, овогодишњег кума школе, повељу смо уручили и представницима бањалулучке школе. Дан раније, наши ђаци и професори заменили су улоге- навео је Томислав Бартолић, директор Економско-трговинске школе, док је Маја Вулета, помоћница директора Средње угоститељско трговинско туристичке школе из Бања Луке, потврдила да су са великим задовољством прихватила позив домаћина и изразила наду да ће ово бити почетак успешне сарадње. Станислава Хрњак, председница градске Скупштине, подсетила је да су претходних година Кикинђани, на идентичан начин, угостили ђаке и професоре из Мађарске, Румуније и Хрватске:

– Наш циљ јесте да проширимо ову сарадњу и да наши ученици упознају вршњаке из региона. Право је задовољство видети да се енергија препознаје и да нашу добру намеру препознају колеге из Бања Луке- констатовала је она. Начелник Севернобанатског округа, Никола Лукач, оценио је да ова школа има веома квалитетне образовне профиле и изнео уверења да ће привући још више ђака.

Извор: Град Кикинда