ТРОЈНИ СУСРЕТИ СРБИЈЕ, МАЂАРСКЕ И ХРВАТСКЕ

У најлепшој безданској улици,  по 15. пут се и ове године  одржала свима добро позната манифестација “Тројни сусрет”, где су излагачи из Србије, Мађарске и Хрватске имали прилику да представе своју културу и традицију.

Програм манифестације почео је  од 10,00 часова где су посетиоци током целог дана могли да погледају изложбу и вашар рукотворина уз богату понуду безданских гастро специјалитета. Затим је одржано такмичење “Змајевих чамаца” – Dragon boat и међународна изложба олдтајмера.

У 16,00 часова програм „Тројних сусрета“ званично је отворио заменик градоначелнице Антонио Ратковић који је пожелевши добродошлицу гостима из Мађарске и Хрватске, посебно се захвалио организаторима што 15. пут за редом организују ове сусрете.

„Тројни сусрети су манифестација на којој су представљена култура, традиција и обичаји српског, мађарског и хрватског народа. И управо све те разноликости јесу богатство Бездана, Сомбора и целе Војводине “ истакао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић , који је овом приликом честитао младим рукометашима, школског узраста из Бездана на освојеном првом месту на спортским играма младих.

Посетиоци „Тројних сусрета“ имали су  прилику да виде богат културно – уметнички програм уз учешће КУД-ова из Србије, Хрватске и Мађарске. Програму су испред Града Сомбора присуствовали заменик градоначелнице Антонио Ратковић, градски већник за област руралног развоја Мирко Стригић и представници одељења за друштвене делатности града Сомбора.

У вечерњим часовима посетиоци су уживали у рок концерту којим се уједно и завршила ова једнодневна манифестација која се одржава под покровитељством Града Сомбора и Месне заједнице Бездан.

Извор: Град Сомбор