У ТОКУ ЈЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЦЕНТРАЛНОГ ГРАДСКОГ ПАРКА

У току октобра месеца почела је реконструкција Градског парка у центру Панчева. Градоначелник Панчева Александар Стевановић и градска менаџерка Маја Витман одржали су презентацију у Градској управи поводом друге фазе уређења централног градског језгра и обавестили грађане о врсти и динамици радова.

У оквиру радова у Градском парку биће урађено ново дечије игралиште у непосредној близини Народног музеја, на зеленој површини, као и још једно ново, мање, у Масариковој улици намењено малишанима.

– Данас се креће са радовима на припремању подлоге за веће игралиште, на новој локацији, у непосредној близини Народног музеја, ушушкано у зеленилу, док ће се како смо већ најавили постојаћа зелена површина ефектом “огледала” пребацити делимично на месту постојећег игралишта. Идеја је да се отвори простор ка Народном музеју, визуелно, да се искористи потпуна ширина како би музеј дошао више до изражаја. Имамо прелеп музеј у самом центру, за чију реконструкцију имамо урађен пројекат и надамо се да ће бити ускоро у потпуности реконструисан, јер град Панчево то и заслужује. Имамо дивне парковске целине, занављамо стабла и ово ће бити једна од битнијих измена која се ради, и дати свакао лепши изглед, не губећи на концепту и навикама наших грађана и малишана који користе овај простор. Моментално се изводе радови на ископу, тампонирању и изради армирано-бетонске подлоге за постављање специјалног гуменог заштитог покривача, након чега ће бити постављени нови безбедни дечији реквизити, односно дечије игралиште. До сада су радови изведени на изградњи кишне канализације и водоводне мреже у самом централном делу парка, а радови на завршетку кишне и водоводне мреже се завршавају у Масариковој улици. Радови су изведени за нову мрежу јавног осветљења, односно нове кандалабере који ће чинити парковско осветљење. Такође, досадашњим радовима, уклонили смо и део старог мобилијара и завршени су радови на једном делу партерног уређења, у припреми је ново тампонирање у циљу новог поплочавања. Завршавамо са радовима на новим засадима стабала, према Елаборату Шумарског факултета, како бисмо зановили саднице, али на првом месту из безбедносних разлога заменили постојећа новим, рекла је Маја Витман након данашњег обиласка радова.

Извор: Град Панчево