У ЗНАК СЕЋАЊА НА ЖИВКА РАДИВОЈЕВИЋА

На дечјем игралишту „Пеђа Гајић“ у Шимановцима одржан је меморијални скуп у знак сећања на спортског новинара Живка Радивојевића, рођеног Шимановчанина, који је дуже од три деценије посветио промоцији спорта на територији општине Пећинци.

Скуп је одржан у присуству Радивојевићеве супруге Славице, бројних пријатеља, колега, сарадника и суграђана, а испред пећиначке локалне самоуправе присуствовали су заменик председника општине Зоран Војкић и помоћник председника Дејан Живановић.

У свом обраћању васпитач, писац и тв аутор Александар Саша Ђорђевић је подсетио на стару изреку да човек не умире када физички нестане, већ када нестане из сећања своје породице, пријатеља и људи из свог непосредног окружења.

„Јако је лепо што постоји воља и жеља да се сећање на Живка сачува, а доказ тога је и овај скуп. Живко ће остати запамћен по свему ономе што је током своје каријере урадио за спорт у нашој општини. Он је својим радом, на неки начин, сам себи подигао споменик“ – рекао је Ђорђевић.

О дугогодишњој сарадњи са Радивојевићем говорила је и Наташа Рељић, менаџерка Карате клуба „Срем Шимановци“.

Живко Радивојевић рођен је 16. априла 1961. године, а преминуо је 30. децембра 2022. године. На скупу су, поред његовог портрета, била изложена и признања која је добио за свој рад у каријери дужој од три деценије, међу којима и награда за допинос развоју спорта и спортске културе коју му је 2013. године доделио Спортски савез „Развој спортова“.

Извор: Општина Пећинци