УЧИТЕЉИЦА МАРИЈАНА КОЛАРИЋ, ДОБИТНИК УГЛЕДНОГ ПРИЗНАЊА „НАЈБОЉИ НАСТАВНИК БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ“

Учитељица Маријана Коларић из основне школе „Петефи бригада“ Кула, проглашена је за једног од најбољих наставника на простору бивше Југославије. Титула “Најбољи наставник бивше Југославије“ додељена јој је у Будви на 2. Конференцији „Свијет образовања брише границе“ одржаној од 30. маја до 2. јуна 2019. на свечаној додели признања. У образложењу стоји да је учитељица Маријана награду добила за ентузијазам, за креативност, за моћ инспирације, за моћ мотивације, за успех, за инвентивност.

Професорки, учитељици Маријани Коларић ово није прва награда и признање, за изузетно залагање и значајна постигнућа на пољу образовања и раду са ученицима и изузетне резултате у образовно- васпитном раду. Учитељица Маријана је један од добитника награде Најбољи едукатори Србије 2016. године коју додељује Удружење Живојин Мишић, као и добитник повеље и признања „др Ђорђе Натошевић“ за 2016/2017. годину испред Аутономне покрајине Војводине, коју јој је доделио Одбор Скупштине Аутономне Покрајине Војводине.

Подршку за постигнуте резултате и за све своје активности у наставној пракси, имала је од бивше директорице Ержебет Блашко, од својих колега из школе, а на велико задовољство несебичну подршку има и од директора Чабе Пожар, који јој пружа све услове за даљи рад и напредовање, јер су сви њени успеси и награде, признање и за школу „Петефи бригада“ Кула, којом се сви заједно поносе.

Извор: Општина Кула