ВЕЛИКИ УСПЕХ „СРПСКОГ ПЕВАЧКОГ ДРУШТВА У РУМИ“

„Српско певачко друштво у Руми“ у суботу, 8. јуна, учествовало је на Хорском шампионату „Lege Artis“ у Тузли и у категорији мешовитих хорова, у веома јакој конкуренцији у којој су учествовали хорови из шест земаља (Колумбије, Словеније, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије) освојили трећу награду!

Такође, заједно са хором из Ваљева, „Српско певачко друштво у Руми“ одржало је концерт духовне музике у Храму Успења пресвете Богородице у Тузли. Од стране жирија похваљени смо за изузетан успех и напредак у односу на претходну годину, те смо поносно представили нашу земљу и општину Рума међу светским хоровима, рекла је диригент Зорка Ухрик.

„Као уметнички руководилац овог ансамбла могу да кажем да сам изузетно поносна на своје певаче, који својом енергијом и посвећеношћу из дана у дан показују све већи напредак и доказ су да аматерски хор из једног малог места може поносно да стане раме уз раме са универзитетским хоровима из целог света и покаже се у најлепшем могућем светлу. Рад са Српским певачким друштвом у Руми ме чини изузетно срећном и сваки наступ са њима даје ми још више воље и енергије за још квалитетнијим и бољим радом“, изјавила је Зорка Ухрик.

Извор: Општина Рума