ВРХУНСКА ЗАБАВА НА БАЗЕНУ: КИКИНДА ОСВОЈИЛА ПРВО МЕСТО НА ИГРАМА НА ВОДИ

На градском базену у Инђији синоћ су одржане друге квалификације за Војводину  Међународне манифестације City Games.

Шест тимова у шест игара показало је своју спретност али и тимски дух. Градови Сомбор, Кикинда, Осечина, Шабац, Рума и Инђија дали су све од себе како би свој град довели до полуфинала.

Борба је била оштра али равноправна. У првој игри вино Кикинда осваја највише поена и тиме заузима прво место на табели, међутим, већ у другој игри на прво место избија екипа из Сомбора и ту остаје све до самог краја. Када су већ сви помислили да ће златну медаљу Сомборци ставити око врата, последња игра весло прави потпуни преокрет. Екипа из Сомбора заказала је у веслању па након последње игре злато ипак иде у Кикинду. У полуфиниле пролази и екипа из Сомбора, која игру завршава на другој позицији, јер се екипа Кикинде већ пласирала за полуфинале победом на квалификацијама у Суботици. На трећем месту, са бронзом око врата завршавају момци и девојке из Руме а иза њих се ређају Осечина, домаћи тим из Инђије и Шабац.

Домаћа екипа имала је пуну подршку навијача и зато обећава да ће се за следећу годину боље спремити.

„Публика је била невероватна! Жао нам је што нисмо успели да остваримо бољи резултат али противници су били доста јаки. Следећа година је наша“, каже капитен Инђије.

Сомборци кући иду са сребрном медаљом али ипак су срећни јер су прошли у полуфинале.

„Нашој срећи нема краја. Од сутра вежбамо за полуфинале. Играћемо испред домаћих навијача тако да ћемо имати додатан подстрек да будемо бољи“, рекао капитен Сомбора.

Кикинда је други пут заузела прво место и потпуно је сигурна да ће тако бити и у полуфиналу.

„Поносан сам на свој тим. Прошле године смо били вицешампиони а ове године смо дошли да освојимо City Games“, уверен је капитен Кикинде.

Било је ово вече добре забаве и тимког духа, које ће се памтити у Инђији. А City Games караван наставља свој пут са следећом станицом у Врбасу, где ће бити одржане последње квалификације за полуфинале у Сомбору.

Велико државно финале одржаће се у Чачку, где ће бити одабран шампион City Games -а, који ће представљати нашу земљу на Међународном финалу у Словенији 2020. године са још 16 екипа из Европе.

Извор: Општина Инђија