ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ 40 СТАНОВА У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

У Сремској Митровици је данас подељено 40 станова за избеглице, а кључеве им је уручио први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић, који је том приликом истакао да за њега лично овај дан има посебну симболику и буди лепе емоције на велику успех који је постигнут за кратко време.

Подсетио је да је камен темељац за изградњу тих 40 станова постављен 17. марта прошле године.

„Овај тријумф у грађевинском и урбанистичком смислу ће омогућити и наставак градње људских живота на потпуно здравим темељима. Желим да укажем да ових 40 станова представља прве завршене стамбене јединице из Потпројекта 2 Регионалног стамбеног програма, и управо зато сам поносан на овај наш данашњи успех“, навео је Дачић.

И не само то, истакао је Дачић и додао да ће ови станови бити дати на коришћење социјално најугроженијем делу становништва, избеглим сународницима који се суочавају са посебним проблемима и најтежим животним изазовима.

Подсетио је да је изградња тих 40 станова финансирана делом из Фонда Регионалног стамбеног програма, у износу од 680 хиљада евра, а у великом делу и из, како је рекао, великодушног доприноса града Сремске Митровице, којем је Дачић изразио посебну захвалност.

Општина је, казао је министар, обезбедила земљиште за градњу станова и сву припадајућу инфраструктуру, укупне вредности од око 14,5 милиона динара.

Извор: РТВ