ЗАДИВЉУЈУЋИ УСПЕХ УЧЕНИКА СТШ “МИХАЈЛО ПУПИН“ КУЛА

Шест  деценија уназад СТШ “Михајло Пупин“ пратећи развој технологије ишла је у корак са временом, а све са циљем да буде одсчкона даска ученицима који ће или са најбољим могућим предзнањем наставити своје даље школовање или да буду врсни мајстори у својој професији. О остваривању ових циља говори довољно чињеница да је управо ова  кулска школа изнедрила сјајне професионалце који остављају траг у науци што у Кули, Србији или ван граница наше државе. Годинама уназад ову школу уписију ученици који су даровити и који из основних школа носе одличне успехе.

Наставни кадар СТШ “Михајло Пупин“ на челу са директорком Вером Слијепчевић улаже све могуће капацитете и ресурсе да ученицима обезбеди једну добру образовну основу и да им уједно буду и ветар у леђа док нижу успехе на такмичењима. Како се сваки рад, труд, ентузијазам и подршка исплате и ретко остану незапажени говори успех ученика. У току овог месеца на пет такмичења ученици су својим знањем побрали заиста врхунске успехе.

У Средњој стручној школи у Црвенки одржано је општинско такмичење из Српског језика, на којем су ученици ове школе освојили следеће успехе: Мина Бајрами I 1 – 3. место, (професор Сања Херцег), а Ратко Поњевић III 1 je oсвојио  директан пласман на окружно такмичење.

На општинском такмичењу из математике прво место освојили су: Стефан Радовић I1,  Илија Мартић  II1 и  Ратко Поњевић II1

На општинском такмичењу из Програмирања, Вук Пикула ученик I1 и Марко Стрелица ученик III1 одељења квалификовали су се на Окружно такмичење .

На општинском такмичењу из физике. Вук Пикула освојио је 1. место, Дарио Михајловић 2. место и Стефан Радовић 3. место. Сва три ученика су ученици I1 разреда и сви су се пласирали на окружно такмичење.

На окружном такмичњу у малом фудбалу екипа школе освојила је прво место.

Поводом заиста задивљујућих успеха ученика СТШ “Михајло Пупин“, директорка школе наводи да је понос читаве школе, како ње лично тако и наставног особља сваки успех ученика и да је сатисфаксиција која се огледа у задовољству и знању ђака немерљива. Слијепчевић додаје да је поносна што је на челу једне школе која има такав наставнички кадар који своје знање и ентузијазам без резерве преноси на сваког ђака понаособ.

Извор: Општина Кула