„ЗЕЛЕНИ ЧАС“ У ГИМНАЗИЈИ „ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ“

У оквиру иницијативе под називом „Први корак ка чистијој и отпорнијој локалној заједници“ коју спроводи Фондација Гимназије „Вељко Петровић“, у партнерству са Удружењем „Хуманизација“ и Градом Сомбором, а уз покровитељство Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, у петак, 15. октобра, у сомборској Гимназији одржана је прва радионица под називом „Зелени час“.

Током радионице ученици ове школе упознати су са конкретним примерима, могућностима, начинима и врстама рециклаже који се спроводе у Сомбору и околини, као и са удружењима која на различите начине делују у циљу заштите животне средине. План је да се „Зелени час“ одржи у свим средњим школама на територији Града Сомбора.

Испред локалне самоуправе са ученицима је на тему сарадње Града Сомбора са представницима цивилног друштва и укључивања грађана у различите пројекте заштите животне средине разговарао помоћник градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине Синиша Борота.

Иницијатива „Први корак ка чистијој и отпорнијој локалној заједници“ спроводи се у оквиру пројекта „Реформа јавних финансија – Агенда 2030“ који подржавају владе Швајцарске и Немачке, а имплементира ГИЗ.

Извор: Град Сомбор