40. ЈУБИЛАРНИ СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН, У НЕДЕЉУ 19. МАЈА

„У недељу 19. маја, у Сомбору се одржава јубиларна 40. најстарија улична трка у Републици Србији, Сомборски полумаратон. Изузетно поносни на ту чињеницу, као град Сомбор, пружили смо сваку врсту подршке организацији овог догађаја, како организациону, тако и финансијску и надамо се да ће ова манифестација успешно протећи и ове године“, истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић на данашњој конференцији за новинаре и додала да је захваљујући, пре свега, маратону и афирмацији атлетике, велика жеља била да се и ове године пружи пуна подршка рекреативном спорту, уличним тркама и свему ономе што подстиче спортски дух како наших суграђана тако и свих оних који су пронашли своје место на овом маратону.

„Свакако за нас јесте значајно да једна оваква трка добије  пуну афирмацију, како кроз подршку у календару Европске атлетике, тако и кроз подршку Спортског савеза Србије. Захваљујући њима, Европска атлетика је прошле године дала једну, а ове године три звездице једном оваквом спортском догађају. Захваљујући свему ономе што чини АРК „СоМаратон“ и уз нашу помоћ, ове године имамо око 1100 пријављених учесника из 15 земаља у региону. У том смислу, позивам све наше грађане да буду подршка у недељу 19. маја и да се придруже и пруже подршку свим учесницима“ истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

У име организатора АРК „Сомаратон“,  Дамир и Александар Марковић су се пре свега захвалили граду Сомбору и градоначелници на пуној подршци без које не би могли да квалитетно реализују Сомборски полумаратон. Још једном су истакли да ће учествовати 1100 тркача и да ће траса ове године бити као и претходне. Полумаратонци трче три круга по седам километара следећим улицама: Краља Петра Првог, па десно на Венац Радомира Путника, лево у Радишићеву улицу, десно у улицу Каменка Гагрчина којом трче до укрштања са улицом Васе Стајића,  настављају лево улицом Васе Стајића све до укрштања са Скопљанском улицом, којом настављају све до улице Светозара Милетића, па до укрштања са Венцем Радомира Путника, и крећу се ка Коњевићевој улици и Венцу Живојина Мишића и даље ка улици Милоша Обилића, да би тркачи наставили ка Чонопљанском путу где праве окрет код Бањалучке улице и враћају се истим путем назад до Венца Живојина Мишића када настављају лево и трче Венцем Живојина Мишића, па десно Венцем Степе Степановића све до укрштања са тргом Цара Уроша када тркачи срећу лево на трг Цара Уроша где трче на платоу до зграде Градске управе (”Жупанија”) где праве окрет и трче истим путем до укрштања са Венцем Степе Степановића када настављају право и утрчавају у улицу Краља Петра и где код места ”Старт-Циљ” завршавају круг.

„Осим полумаратонске трке, трчаће се и трка штафета 3×7км и Дукат трка на 7км, а за најмлађе трка Пужића, то је трка предшколске деце. Саобраћај у граду биће обустављен на овој локацији од 9,30 до 13 часова молимо суграђане да имају разумевања и да дођу и подрже тркаче 40. Сомборског полумаратона“ истакао је Александар Марковић испред организатора АРК „СоМаратон“ Сомбор.

Извор: Град Сомбор