DELEGACIJE PARTNERSKIH GRADOVA STIGLE U BAČKI PETROVAC

Prijem delegacija partnerskih gradova Opštine Bački Petrovac održao se danas, a predstavnike delegacija partnerskih gradova dočekao je predsednik opštine Srđan Simić. Delegacije iz Slovačke, Češke, Nemačke i Srbije svojim prisustvom uveličale su 57. Slovačke narodne svečanosti.

„Prethodne tri godine se družimo u ovom obliku, a za to kratko vreme uspeli smo da stvorimo prijateljstva i veoma mi je drago da vas vidim opet u Bačkom Petrovcu. Drago mi je zbog toga što ćete imati priliku da vidite kompletnu kulturu Slovaka u Srbiji, a najviše u Vojvodini”, uvodne su reči Srđana Simića.

Predsednik opštine je svojim gostima želeo da približi ulaganja lokalne samouprave u Bački Petrovac u proteklih godinu dana. Govoreći o ulaganjima, Simić je izdvojio obnavljanje opštinske zgrade, kao i popravku mesnih puteva.

„U prethodnih godinu dana je uloženo više od 250 miliona dinara. Uspeli smo da obnovimo škole i ambulante, kao i da nastavimo sa ulaganjima u kompletnoj infrastrukturi. Drago mi je kada neko dođe u Bački Petrovac i to primeti. Mi treba da razgovaramo o međusobnom jačanju odnosa i daljim zajedničkim projektima. Svrha našeg odnosa, ne bi trebalo da bude samo na ovom nivou, između lokalnih samouprava, nego bi trebalo da povezujemo kompletno društvo”, zaključio je Simić.

Za vojvodjanske.rs : Aleksandra Mišković

foto: Medija Portal