КОШАРКАШИ ЖЕЛЕЗНИЧАРА СРУШИЛИ ФАВОРИЗОВАНИ СВЕТИ ЂОРЂЕ

У невероватној утакмици између кошаркаша инђијског Железничара и гостујућег Светог Ђорђа из Житишта победу је извојевала домаћа екипа резултатом 84:80. До сада непоражена екипа у првенству почела је силовито остваривши у једном тренутку предност од 21 кош разлике. Прве три четвртине гости су одржавали стечену предност. Међутим, у последњој четвртини као парна локомотива играчи Железничара су прегазили госте из Житишта, а на 13 секунди до краја Марковић промашује тројку за победу, тако да утакмица одлази у продужетак.

У продужетку постоји само један тим, а то је Железничар. Поени су се ређали, а у пенал завршници наша екипа мирном руком односи победу из овог дуела

Екипа Свети Ђорђе је до овог кола била једина непоражена екипа у првенству, а о њиховом квалитету показује и учешће на завршницу Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

Железничар је предводио капитен Марковић са 17 поена, 6 асистенција и 5 украдених, пратио га је одлични Милош Ровић којем су два скока недостајала до трипл дабл учинка-13 поена, 10 асистенција, 8 скокова. Истакли су се још и Иваниш са 14 поена и 3 скока, Драгутин Петровић 12 поена, 7 скокова, Дрљача Јован 12 поена, 2 скока, Мишић Немања 6 поена, 3 украдене, Ровић Страхиња 5 поена, 6 скокова и Никола Илић са 5 поена.

Екипа Железничара се већ припрема за наредни меч у Новом Саду против екипе Стар коју ће одиграти у недељу од 18 часова.

Извор: Општина Инђија