MEĐUNARODNI FESTIVAL KOBASICA KLOBÁSAFEST 2022 – BAČKI PETROVAC

Pozivamo Vas da posetite Međunarodni festival kobasica Klobásafest 2022 koji će biti održan u Bačkom Petrovcu, 12. februara 2022. godine. Možete doći kao član takmičarske ekipe, kao izlagač i prodavati vlastite proizvode ili kao posetilac. Dođite na žurku, pevajte i igrajte u ritmu dobre muzike, probajte petrovačke specijalitete, različite kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke.

Zainteresovani za takmičenje u pravljenju i prženju kobasica mogu se javiti u Mesnu zajednicu Bački Petrovac na tel. 021/780-032.

Prostor za prodaju vlastitih proizvoda možete rezervisati u Turističkoj organizaciji Opštine Bački Petrovac na broj 021/780-478.

Program

10.30   Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih timova

10.30   Nastup muzičke grupe Maks

11.00   Svečano otvaranje Klobásafest 2022

12:00   Tombola – jeftin tiket a vredan dobitak

12.30   Preuzimanje uzoraka kobasica od takmičarskih timova

12.30   Nastup folklorne grupe

13.00   Takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom

13.30   Takmičenje u degustaciji domaće rakije

14.30   Izvlačenje dobitnika na tomboli – vredne nagrade

15.00   Dodeljivanje diploma i nagrada

16:00   Narodno veselje, nastup muzičke grupe Maks

18:00   Završetak programa

Takmičenje u izradi svežih kobasica

Takmičarski tim je sastavljen od 4 člana. Kotizacija za takmičarski tim do 04.02.2022.godine iznosi 8000 din. Od 05.02.2022. godine kotizacija 10000 dinara.

U cenu kotizacije je uračunato:

− mleveno svinjsko meso za proizvodnju kobasica 10 kg, plastična posuda za mešanje mesa (1x),

− usoljena i oprana tanka svinjska creva (15 m),

− usoljeno i oprano goveđe crevo za proizvodnju kobasice (1x),

− higijenske rukavice (4×2), sto i prostor za proizvodnju kobasica, narezan hleb (2 vekne),

− maske (4x), kecelje sa logom Klobásafest 2022 (4x) i kalendar za 2022. godinu (4x)

− kese sa logom takmičarskog tima za uzorke kobasice (2x), tepsiju za prženje uzorka kobasice

− uslužno prženje kobasica za degustaciju i ocenjivanje (2 kg za svaki tim) na roštilju organizatora

Takmičarski tim donosi:

− so, papriku, beli luk, kim i druge tajne sastojke za kobasice,

− mašinu za punjenje kobasica, posudu za pranje creva,

− vlastite proizvode za dekoraciju štanda takmičarskog tima,

− folklornu nošnju ili uniformu za promociju tima, predmete za dekoraciju stola

− ukrasne predmete za dekoraciju stola i degustaciju prženih kobasica…

 

Takmičarski tim predaje organizatoru:

− tepsiju sa uzorkom pržene kobasice za ocenjivanje (cca 0,5kg)

− uzorak sveže kobasice u kesi sa logom tima za tombolu (cca 1kg)

− uzorak sveže kobasice punjene u goveđe crevo u kesi sa logom tima (cca 0,5kg)

Deo proizvedenih kobasica (do 2kg) možete ispržiti na uslužnom roštilju organizatora ili sve na sopstvenom roštilju ili kao sveže odneti kući.

Takmičenje u prženju čvaraka

Takmičarski tim je sastavljen od 3 člana. Kotizacija za tim je 7000 dinara i treba je platiti do 4. 2. 2022.g.

U ceni kotizacije je uračunato:

− svinjska masnoća narezana za čvarke 40 kg, sto i prostor pod suncobranom,

− higijenske rukavice (3 x 2), kecelje sa logom Klobasafest 2022 (3 x), maske (3x), rezan hleb (2x)

Takmičarski tim predaje uzorak prženih čvaraka (0,5kg) u posudi koju mu obezbedi organizator a za takmičenje koristi sopstveni kotao za prženje čvaraka, posude za mast, posude za pržene čvarke itd.

Ovakvi događaji se ne propuštaju, vidimo se!