НАЈБОЉИМ ГИМНАЗИЈАЛЦИМА УРУЧЕНЕ ПЛАКЕТЕ „ДУШАН ВАСИЉЕВ“

Круна богатог вишедневног обелажавања Дана Гимназије “Душан Васиљев” била је Свечана академија на којој су најбољим ученицима уручене плакете за њихов марљив рад и остварене вредне резултате. Ова лепа пракса установљена је пре неколико година. Чак 26 ученика заслужило је да добије плакете “Душан Васиљев”. Свечарску атмосферу поводом 161. годишњице постојања и рада ове образовне установе, употпунио је пригодан музичко сценски програм. Прослава Дана ове школе постала је препознатљива и по представама које изводе гимназијалци:

– Ученици ће вечерас извесни мјузикл “Од аутотјуна до опере”. У припреми мјузикла ђацима је помогла професорица Снежана Замуровић. Наша школа изнедрила је, широј јавности, познате и признате стручњаке и уметнике. Гимназију су, својевремо, похађали Весна Чипчић, Јован Ћирилов, Јовица Тркуља, др Бранислав Блажић, Предраг Бубало и многи други. Наша школа има 418 ученика и око 60 запослених- рекла је Мирјана Дражић, директорица Гимназије “Душан Васиљев”. Заменица градоначелника, Босиљка Срдић, честитала је ученицима и просветним радницима Дан школе и пожелела да буду и даље успешни и препознатљиви:

– Најстарија средњошколска установа у граду и региону потврдила је неспоран квалитет у образовању који негује више од века и по. Неки бивши гимназијалци су, у међувремену, постали и професори у овој школи. Ђаци и професори Гимназије „Душан Васиљев“ увек су се истицали. Дубоко верујем да ће у времену које долази, потврдити да су школа којом се Кикинда поноси- поручила је Босиљка Срдић. Свечаној академији, поред осталих, присуствовао је и Никола Лукач, начелник Севернобанатског окуга.

Извор: Град Кикинда