PRIORITETI U RADU POPINAČKOG NAPRETKA

Sremskoligaš iz Popinaca FK „Napredak“ ovih dana odrađuje prve treninge pod nadzorom šefa struke Slobodana Markovića. Atmosfera radna, odziv igrača vrlo dobar, a kako nam je rekao sportski direktor Vladan Vasić, nije bilo letnje pauze u radu uprave kluba

„Odavno smo odredili prioritete: infrastruktura i podizanje rada s mlađim kategorijama na što viši nivo. Svlačionice smo sredili, ofarbana je celokupna ograda oko stadiona, u toku su završni radovi u klupskom bifeu. Na tribine smo postavili nove stolice i za sada imamo 323 sedeća mesta. U planu je pokrivanje tribina, kao i postavljanje zaštitnih mreža iza golova. Takođe, srediće se pristup stadionu i parking prostor. Postavićemo i znakove na prilazu stadionu. Ono na šta smo posebno ponosni je pokretanje „Škole fudbala“, koju vodi Milan Mijailović, jedna od legendi popinačkog fudbala. Iz samog mesta imamo 27 polaznika, od 2012. do 2007. godišta. Sa malo starijim fudbalerima, kadetima, radimo predsednik Zoran Kokanović i ja. Veliko je interesovanje dece iz okolnih mesta. Zbog velikog odziva, radimo sa decom po grupama, više puta dnevno. Jednostavno, želimo da se što više posvetimo svakom detetu. Stvaramo bazu za seniorski pogon i verujemo da će među ovom decom, za 5-6 godina biti i prvotimaca“ – rekao nam je Vasić.

Tokom pauze između dve sezone igrački kadar je dosta ojačan, a po rečima Vasića za sada imaju osam novih igrača.

„Došli su: Aleksandar Stanković (Borac, Progar), Aleksandar Dobriković (Kameni, Ašanja), Petar i Mladen Majstorović (Sloboda, Donji Tovarnik), Marko Jakovljević (Trgovački, Sremska Mitrovica). Iz pećinačkog Donjeg Srema 2015 prešli su Milan Savković i kadeti Nikola Jovanović i Luka Evđenić (Donji Srem, Pećinci). Napustio nas je Nikola Pazarski. Zbog velikog broja utakmica i treninga, pa i nepredviđenih situacija (povrede i kartoni), potrudićemo se da stvorimo što bolju rotaciju igrača. Ako se ukaže prilika i za kvalitetnim štoperom do kraja prelaznog roka, adekvatno ćemo reagovati. Trener Marković, kojeg ovom prilikom pohvaljujem za predan i stručan rad, imaće „materijala za rad“. Idemo korak po korak, bez zaletanja. Sremska liga biće izuzetno jaka. Uz dobar rad, dobro treniranje, doći će i odgovarajuća igra, pa i rezultati. Imao dobru osnovu za gornju polovinu tabele, za prvih 4-5 mesta. U prilog tome idu i rezultati od proletos, a zadržali smo 95% igračkog kadra. Ako se ukaže prilika za nešto više, bićemo spremni. U svakom slučaju, selo je stalo iza kluba, kao i brojni sponzori i prijatelji kluba“ – izjavio je Vasić.

Trener Slobodan Marković, koji uživa veliki ugled u fudbalskom Sremu, kaže da se odrađuju prvi treninzi i da polako ulaze u dobar ritam.

„Započeli smo rad sa uvodnom fazom, a ubrzo će uslediti i prve kontrolne utakmice. Najpre relativno lakši protivnici, čiju ćemo snagu postepeno dozirati“ – kazao je Marković.

Izvor: Opština Pećinci