PROMOCIJA FUDBALA I ZDRAVOG ŽIVOTA U BAČKOM PETROVCU

Drugi dan Slovačkih narodnih svečanosti protekao je u lepoj atmosferi uz kvalitetan kulturno-umetnički, ali i sportski program. Na stadionu Fudbalskog kluba „Mladost” igrane su utakmice pionira protiv gostujućih ekipa, a zatim su i veterani odmerili snage i dobro se zabavili.

foto: A.M.

Najmlađi igrači tima „Krila Krajine” iz Bačke Palanke, kao i ekipe „TSC” iz Bačke Topole gostovali su pionirima „Mladosti” i prikazali odličnu igru. Prvo su domaći igrači odigrali utakmicu protiv crvenih iz Bačke Palanke, gde su uspeli da pobede sa 2:0. Domaćini su nakon toga igrali sa ekipom „TSC”. U veoma kvalitetnom meču sa odličnim tempom, posle pet golova ipak je pobedila gostujuća ekipa.

Drugi deo dana bio je rezervisan sa veterane. Bivši igrači „Mladosti” za protivnika su imali „Budućnost” iz Gložana. Za razliku od pionira kojima je rezultat bio bitan, veterani su se dobro zabavljali, a rezultat im nije bio u prvom planu.

foto: V. Jovanović

„To je već tradicionalna utakmica veterana za Slovačke narodne svečanosti i tu su uglavnom bivši igrači fudbalskog kluba koji su ranijih godina bili aktivni fudbaleri. Ovde rezulat nije u prvom planu, budući da je utakmica prijateljskog karaktera”, rekao je prvotimac „Mladosti” Jan Pavlis.

foto: V. Jovanović

Nova sezona Vojvođanske lige „Sever” počinje 19. avgusta, a „Mladost” dočekuje „BSK” iz Bačkog Brestovca.

 

Za vojvodjanske.rs : Aleksandra Mišković