ПРВА “ДЕЧИЈА ОЛИМПИЈАДА”

За викенд је у сали основне школе“Петефи Бригаде“, одржана прва Дечија олимпијада у организацији женског одбојкашког клуба „Хајдук“ и локалне самоуправе. Организатори су се побринули да се наши најмлађи забаве, уживају у играма и развију такмичарски дух. Кроз програм су их пратили аниматори и маскоте, а на крају програма малишани су уживали у представи. Награде за децу су биле слатке ђаконије, а за родитеље и организаторе награда је била дечији осмех и раздраганост. Циљ ове манифестације је да подстакне децу да се баве спортом и да укаже на то колико је важно за њихов развој да буду физички активни.

Велибор Милојичић, председник Привременог органа општине Кула, отворио је манифестацију и тим поводом изјавио:
„Велико ми је задовољство што сам данас у име општине Кула отворио прву Дечији забавну олимпијаду у Кули, идеја је потекла од господина Лазић Милорада и женског одбојкашког клуба „Хајдук“. Обратили су се за помоћ, а ми смо ту да све добре идеје испратимо, како до сада тако и у наредном периоду.“
Он је још истакао како се нада да ће Дечија олимпијада постати традиција, те да ће и идуће године, на истом овом месту са још више деце, као и у осталим насељеним местима наше општине, бити организоване овакве манифестације.

Организатор и иницијатор Дечије забавне олимпијаде, Милорад Лазић, овом приликом је истакао да је пресрећан што је у могућности да данас по први пут организује Дечију забавну олимпијаду у нашем граду и захвалио се општини на свесрдној помоћи у организацији.
„Уз подршку општине циљ нам је да следеће године олимпијада прерасте у манифестацију где ће бити укључена сва деца из општине Кула, где ћемо на стадиону у једном дану моћи да направимо још већу олимпијаду и на тај начин представимо здравију, лепшу и богатију младост“, каже Лазић.

Извор : Општина Кула