СВЕЧАНО ОТВОРЕН КАБИНЕТ ЗА МЕХАТРОНИКУ МАШИНСКЕ ШКОЛЕ “ПАНЧЕВО”

Градоначелник Саша Павлов је присуствовао свечаном отварању кабинета за мехатронику у Машинској школи “Панчево” 27. фебруара 2019. године.

Опремање кабинета резултат је дугогодишње сарадње и партнерског односа у унапређивању образовања и обезбеђивања услова за прилагођавање школског програма и школовања кадрова за пословне потребе Рафинерије нафте “Панчево”.

У оквиру пројекта “Енергија знања”, потписан је Меморандум о сарадњи септембра 2017. године којим је компанија НИС донирала новчана средства у износу од 1 милион динара за набавку опреме и адаптацију кабинета за мехатронику.

Присутнима су се поред директора Машинске школе “Панчево” Ненада Дојчиновића, обратили градоначелник града Панчева Саша Павлов, заменик Покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Милан Ковачевић, саветница заменика генералног директора и руководилац програма “Енергија знања”, Снежана Лакићевић и директор Блока “Прерада”, Владимир Гагић.

Директор Машинске школе “Панчево” Ненад Дојчиновић се захвалио представницима НИС-а, односно Рафинерије нафте “Панчево” и рекао да опремањем кабинета, ученици имају могућност да једноставније, брже и логичније схвате процесе који се одвијају у реалним ситуацијама и у једном систему какав је Рафинерија нафте “Панчево”.

Градоначелник Саша Павлов је поздравио присутне и захвалио се представницима компаније НИС на одговорности и преданости, а првенствено на непрестаном раду на успостављању нових развојних програма намењених локалној заједници у којој послују.

– Ми смо као град веома захвални компанија НИС, која кроз пројекат “Енергија знања” улаже у побољшање инфраструктуре у школама широм Србије, свакако са идејом и циљем стварања бољих услова за унапређивање образовања и напредовање младих, квалитетних и квалификованих кадрова потребних на тржишту рада.

Извор: Град Панчево