УСКОРО НОВА ФИСКУЛТУРНА САЛА У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ

Општина Кула уложила је у претходном периоду више од 15 милиона динара у Економско-трговинску школу у Кули, а које су то најважније инвестиције, питали смо директорку школе, Марину Џакулу.

„Са поносом могу да кажем да је у протеклом периоду локална самоуправа имала значајна улагања у Економско-трговинску школу, као највеће и најзначајније нових 400 квадратних метара, специјализоване учионице опремљене савременим наставним средствима, чиме је створен један пријатан амбијент за учење и рад. Добили смо нови котао који подмирује проширене просторне капацитете, а посебно сам поносна на прилазну рампу за ученике са сметњама у развоју, чиме показујемо да смо ми школа отворена за све и да не постоји баријера бити ученик наше школе“, каже Џакула.

Такође, у функцији је и видео надзор, од јануара месеца, који покрива простор око школе и у школи, чиме је обезбеђено више безбедности ученицима, а као најактуелније, директорка школе наводи израду комплетне пројектно техничке документације за изградњу фискултурне сале, која улази у завршну фазу, а то је исходовање грађевинске дозволе. Овај пројекат је од посебног значаја, узевши у обзир да ова школа до сад није имала салу, те самим тим ученици нису имали адекватне услове за похађање наставе.
Опрема се и ђачка радионица за образовне профиле конобар, кувар и посластичар, као и специјализоване учионице и додатни простор, који ће омогућити квалитетније услове рада.

Она истиче и да је на запосленима да надограђују своје компетенције, те као пример наводи и актуелни пројекат Еразмус+ програма, где ће наши наставници ићи на обуку у установу „Инерција дигитал“ у Шпанији, како би усавршавали управо информатичке компетенције. Наводи и пројекат мултипликације „живети толерантно“, захваљујући којем ће ученици имати прилику да две недеље проведу у Песталози, у Дечијем селу, у Швајцарској.

„Све ово показује да кроз материјална улагања наша визија успешне школе може да се спроведе у дело уз помоћ подршке локалне самоуправе. Нама је битно да поред тих капиталних улагања и квалитетног васпитно-образовног рада, ученици имају могућност да прошире своје личне капацитете и интересовања и на тај начин да будемо део једне успешније, напредније и богатије будућности“, за крај истиче Џакула.

Извор : Општина Кула