УСКРШЊУ РАДОСТ ПОДЕЛИЛИ С ВЕРНИЦИМА

Хришћански верници који поштују Грегоријански календар, данас славе Ускрс. Жупник Тибор Кунц служио је Ускршњу мису, а њој су, поред верника, присуствовали Станислава Хрњак, председница градске Скупштине и члан ГВ, Имре Кабок. У обележавање највећег хришћанског празника, и ове године, укључили су се волонтери Канцеларије за младе и чланови Дечијег позоришта „Лане“. На платоу испред Римокатоличке цркве, они су верницима поделили неколико стотина фарбаних јаја:

– У име локалне самоуправе, али и у своје лично име, суграђанима честитам Ускрс и желим да га проведу у миру и благостању. Са верницима смо на Ускршњој миси поделили радост Васкрсења Христовог. Највећи хришћански празник потврђује да светлост увек победи таму. Моја лична порука, а и порука колега, јесте да суграђани који славе Ускрс пронађу светлост и нађу начин да превазиђу све проблеме. Нека ово буде миран породичан дан испуњен љубављу и здрављем – рекла је она и позвала Кикинђане и мештане наших села да, у духу мултикултуралности и толеранције, поштују једни друге. Након свечане Ускршње мисе у Римокатоличкој цркви Светог Фрање, жупник Тибор Конц је рекао:

– Исусов празан гроб и нама је данас позив да, попут Ивана Еванђелиста, видимо и поверујемо. Поводом Ускрса свим грађанима упућујемо искрене честитке и жеље да овај благдан проведу у миру, срећи и благостању. Срећан Ускрс – поручио је жупник Тибор Конц.

Извор: Град Кикинда