УСПЕХ РУМСКИХ УЧЕНИКА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ У АТЛЕТИЦИ

Републичко првенство за ученике основних и средњих школа у атлетици одржано је у Сремској Митровици 18. априла 2019. године на Градском атлетском стадиону. Ученици румских основних и средњих школа освојили су шест медаља у појединачној конкуренцији, док је ОШ „Вељко Дугошевић“ најбоља у екипној конкуренцији ученица основних школа.

Основна школа: „Вељко Дугошевић“ освојила је прво место у конкуренцији ученица 7 – 8 разреда.

Састав екипе:

100 м: Ивана Цвијетић

300 м: Ана Антић

600 м: Марија Богдановић

Скок у вис: Гордана Топић

Скок у даљ: Дуња Шулава

Бацање кугле: Александра Добријевић

Штафета 4 x 100 м: Цвијетић, Антић, Бограновић, Шулава.

Вођа екипе: проф. Милан Смиљанић

Појединачно

Мини атлетика

Михајло Цвијетић, ОШ „Вељко Дугошевић“, освојио је ПРВОместо у скоку у даљ са резултатом 4.78м- мини атлетика 4 разреди основних школа.

Ања Спасојевић, ОШ „Вељко Дугошевић“, освојила је ТРЕЋЕ местоу трци на 60 метара спринт – мини атлетика ученице 5 – 6 разреда основних школа.

Основне школе 7 – 8 разреди

Дуња Шулава, ОШ„Вељко Дугошевић“, освојила је ТРЕЋЕ местоу дисциплини скок у даљ са резултатом 5.02м

Богдан Заграђанин,ОШ„Змај Јова Јовановић“, освојио је ПРВО местоу дисциплини скок у вис са прескочених 177цм.

Средње школе

Тамара Милутиновић, ССПШ „Стеван Петровић – Бриле“, освојила је ПРВО место у дисциплини 400 метара спринт, са резултатом 56.90 – ученице средњих школа.

Петар Илић, ССПШ „Стеван Петровић – Бриле“, освојио је ТРЕЋЕ место у дисциплини бацање кугле, са резултатом 12.83м – ученици средњих школа.

Такође треба истаћи да је Јована Гњатовић (Румљанка, чланица АК „Рума“) представљајући школу коју тренутно похађа, ученица средње медицинске школе „Драгиња Никшић“ из Сремске Митровице, освојила прво месту у скоку у даљ са резултатом 5.66 метара што је уједно нови апсолутни рекорд румске општине.

Извор: Општина Рума