WITZENMANN У СЕПТЕМБРУ ЗАПОШЉАВА ПРВИХ 100 РАДНИКА

Немачка компанија Witzenmann, изабрана је на данашњем јавном надметању као једини и најповољнији понуђач за куповину шест хектара земљишта у индустријској зони у Кули.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, заједно са својим сарадницима, примио је делегацију немачке компаније и изразио спремност Општине да успешно заокружи започету сарадњу, како би се створили још бољи услови за економски развој општине Кула.

Одлука о отуђењу парцеле за потребе инвеститора ће бити донета на наредној седници Скупштине општине Кула, након чега че бити потписан Уговор. Договорено је да Општина уради део недостајуће инфраструктуре, док је за прву фазу радова питање електричне енергије решено.

Према плану, у првој години требало би да се запосли око 100 радника, док је прво запошљавање најављено за септембар месец ове године. Обука радника биће организована у Немачкој и Чешкој.

Такође, према даљем програму запошљавања, у наредних неколико година требало би да буде запослено око 100 радника сваке године. Циљ је да се укупно отвори 350 радних места, а у зависности од обима посла, велика је могућност запошљавања и већег броја радника.

Компанија Witzenmann има 24 компаније у 19 земаља. Бави се производњом флексибилних делова за аутомобилску индустрију и лидер је на светском тржишту.

Извор: Општина Кула